RTU Cēsu filiāles zinātniece iegūst balvu par labāko stenda referātu Starptautiskajā ICT izmantošanai izglītībā veltītajā konferencē

RTU Cēsu filiāles zinātniece un RTU E-studiju tehnoloģiju un humanitāro zinātņu fakultātes E-studiju tehnoloģiju un pārvaldības doktorantūras studente Laura Dzelzkalēja ieguva balvu par labāko stenda referātu Starptautiskajā ICT (Internet Computer Technology) izmantošanai izglītībā konferencē.

Starptautiskajā ICT konferencē zinātniece piedalījās ar publikāciju «Real Time Color Codes in a Classroom» (Krāsu kodu izmantošana mācību procesa novērtēšanā reālajā laikā). Krāsu kodu metode paredz, ka skolēnu rīcībā ir trīs krāsas, kas tiek izmantotas uzdevumu, testu vai kontroldarbu veikšanai klasē. Trīs krāsu kodi tiek definēti sekojoši: sarkanā krāsa tiek izmantota, lai informētu skolotāju par to, ka uzdevums nav skaidrs vai tā pildīšanas laikā bērnam ir radušās grūtības un ir nepieciešama palīdzība; dzeltenā krāsa tiek izmantota, kad uzdevums ir saprotams un skaidrs, uzdevumu veikšanai nav nepieciešama palīdzība; zaļā krāsa tiek izmantota, kad uzdevums ir izpildīts.

Laura Dzelzkalēja par savu publikācijas tēmu teic: «Bērniem, sevišķi mazajās klasēs, ir grūti sēdēt ar paceltu roku un gaidīt skolotāju, kad viņš pienāks, turklāt nereti bērniem un pieaugušajiem ir kauns celt roku un pievērst sev apkārtējo uzmanību. Krāsu kodu metode ir daudz diskrētāks veids, kā paziņot mācībspēkam par grūtībām uzdevumu veikšanā. Konkrētā metode palīdz arī efektīvāk izmantot laiku, tā vietā, lai gaidītu pasniedzēju ar paceltu roku, skolēns var sākt darbu pie cita uzdevuma, līdz pasniedzējs pienāks un palīdzēs, lai paskaidrotu uzdevumu.»

Konference, kas veltīta ICT, norisinājās Portu pilsētā Portugālē 21.-23.aprīlī, to jau devīto reizi rīko Sistēmu un informācijas tehnoloģiju, kontroles un komunikācijas institūts (Institute for Systems and Technologies of Information, Control and Communication).