RTU Cēsu filiālē skolēni veidos robotus, dronus un viedtālruņa lietotnes

laboratorija rtu cēsu filiālē

RTU Cēsu filiāle sadarbībā ar Cēsu Pilsētas vidusskolu īstenos plašu jaunrades interešu projektu, kurā pamatskolas skolēni teorētiskās un praktiskās nodarbībās varēs darboties ar dažādām tehnoloģijām un izstrādāt ierīces, kā arī uzzināt par enerģijas avotiem un tās ieguvi.

Projekta mērķis ir veicināt 1.-9. klases skolēnu interesi par eksaktajām zinātnēm, kā arī attīstīt viņu individuālās kompetences.

Projektā, kurš sākas 20. martā, RTU Cēsu filiālē tiks īstenotas izglītības programmas četrām skolēnu vecuma grupām: programma «Nākotnes inženieris» 1.-3. klases skolēniem, programma «Industriālās tehnoloģijas» 4.-6. klases skolēniem un programma «Dronu skola» 7.-9. klases skolēniem.

Izglītības programmu veidos praktiskās un teorētiskās nodarbības, kurās skolēni iepazīsies ar tehnoloģijām, to uzbūves un darbības principiem. Dabas zinātni apgūs, uzzinot par dažādajiem enerģijas avotiem un tās alternatīvās ieguves veidiem. Mācīsies praktiski darboties ar 3D printeri, 3D pildspalvām, apgūs programmēšanu, izmantojot Arduiono platformas un programmējot reālus objektus. Skolēni iegūs teorētiskās un praktiskās zināšanas elektronikā, tās pielietošanā, veidojot elektriskās ķēdes un lodējot pēc shēmas. Iegūtās teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas skolēniem būs jāizmanto reālu objektu veidošanai. Jaunāko klašu skolēnu uzdevums būs izveidot vienkāršākus robotus, kā arī izstrādāt viedtālruņa lietotni, vidējo klašu skolēniem būs jāizveido sarežģītāki roboti, savukārt vecāko klašu skolēniem būs jāizveido droni.

Nodarbības notiks RTU Cēsu filiāles laboratorijā un tās vadīs RTU Cēsu filiāles lektors, tās norisināsies pēc mācību stundām un ir bezmaksas.

Projekts tiks realizēts Eiropas Savienības Struktūrfondu projekta «Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai» ietvaros. Līdzīgu projektu RTU Cēsu filiāle no 2017. gada oktobra līdz 2018. gada februārim īstenoja sadarbībā ar Straupes pamatskolu.