Cēsīs norisināsies pirmais Vidzemes izgudrojumu un inovāciju festivāls «Minox»

izgudrojumu festivāls

Sestdien, 2. jūnijā, pirmo reizi norisināsies Vidzemes izgudrojumu un inovāciju festivāls «Minox». Tas notiks Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Cēsu filiālē, Piebalgas ielā 3.

Festivāla apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar izgudrojumiem un inovācijām, kas tapuši Vidzemē, klātienē tikties ar to autoriem un uzzināt par izgudrojumu tapšanas gaitu – no idejas līdz pat pirmajam prototipam.

Savus projektus demonstrēs individuālie izgudrotāji, augstskolas, inovatīvie uzņēmumi, jaunieši un skolēni. Izstādē varēs apskatīt gan inženiertehniskus risinājumus iekārtu projektēšanā, videi draudzīgus būvniecības metodes, tehniskus palīglīdzekļus cilvēkiem ar redzes traucējumiem un kustību ierobežojumiem, inovācijas medicīnā, kā arī inovācijas, kas saistītas ar 3D vizualizāciju.

Pasākuma laikā jaunākajiem izstādes dalībniekiem būs iespēja radoši izpausties un gūt iemaņas izgudrotājdarbībā dažādās darbnīcās.

Festivālu organizē RTU Cēsu filiāle ar Cēsu novada domes atbalstu. Festivāls tiek īstenots Latvijas Izgudrotāju biedrības, Biedrības «Connect Latvija» un Latvijas Zinātņu akadēmijas starptautiskā izgudrojumu un inovāciju izstādes «Minox 2018» ietvaros. Izstāde «Minox 2018» tiek rīkota, lai popularizētu izgudrotājdarbību Latvijas sabiedrībā, kā arī veicinātu izgudrojumu valorizāciju un izmantošanu tautsaimniecībā. Izstāde ir vieta, kur jaunie un pieredzējušie izgudrotāji var parādīt savus jaunākos izgudrojumus un izgudrojumu idejas plašākai auditorijai brīvā atmosfērā.

Vidzemes izgudrojumu un inovāciju festivāls «Minox» norisināsies RTU Cēsu filiālē, Piebalgas ielā 3, no plkst. 10 līdz 18.

! Informējām, ka pasākuma laikā iespējama fotografēšana un filmēšana.