Kas ir Canva?

Kas ir Canva?

Ko ar šo var paveikt? Kas ir Canva un kā es to varu izmantot savā darbā, mājās un studijās? 

Grafiskā dizaina Canva programmai ir ļoti plašas iespējas. Šī grafikā dizaina programma pieejama gan IOS gan Android, datorā, planšetē un telefonā. Tu vari viens pats darboties, kā arī pieaicināt savu kolēģis kopē veidot attiecīgo materiālu.  Šeit dažas idejas, kur un kurās profesijās tās var izmantot:

 

Skolotājs. Palīdzēs veikt dažādus darbus, piedāvājot jau gatavas veidnes plānotājiem, stundu plāniem, laboratorijas darbiem, plakātiem, prezentācijām un vēl daudz citām iecerēm un veicamajiem darbiem. 

 

Uzņēmējs. Canva palīdzēs izveidot savu korporatīvo identitāti. Iespējams pievienot gan jau esošos fonta stilus, logo, krāsu kodus, gan atrast jaunus identitātes elementus. Ar programmas palīdzību viegli izveidot arī cenu zīmes, ēdienkartes, informatīvos bukletus, e-pasta izsūtnes, infografikas un banerus.

 

Students/skolēns. Palīgs mājasdarbu veikšanai, piemēram, sagatavojot kolāžas, prezentācijas, bukletus, CV un motivācijas vēstules.

 

Sociālo tīklu satura plānotājs. Ar tā palīdzību var atzīmēt, piemēram, kad publicēt kādu no iepriekš sagatavotajiem vizuālajiem materiāliem tādās sociālo mediju platformās kā Facebook, Instagram, iepriekš veicot attiecīgo kontu sasaisti. Dažādi paraugi saturu vizuālās identitātes veidošanai. 

 

Vēl vari izveidot personalizētu kalendāru, apsveikumu vai ielūgumu kartiņas u. c.

 

Nodarbības laikā būs iespēja iepazīt platformas “Canva” bezmaksas versijas piedāvātās iespējas un praktiski izveidot vizuālos materiālus, kā arī dažādus praktiskus “knifus”, kas palīdz ātrāk sasniegt vēlamo rezultātu.